Poradňa Stolné počítače


Autor: Anonym | Vložené: 29.04.2014 000 16:27 | Témy: Poradňa Stolné počítače

Anonym

Stolny PC pre Architekturu a 3D Modelovanie

Dobry den,
prosim Vas o radu, aky stolny pocitac by ste mi poradili pre pracu v architektonickych programoch, CAD, grafiku, 3D software, modelovanie a vizualizacie? V cene od 500-700 eur. Preferujem znackove, ktore su dobre vyladene, Lenovo, Dell, mozno HP... Budem rad, ked poviete svoj nazor aj ku skladackam. Poprosim o nejaky navrh komponentov ako Vase odporucanie.
Dakujem!

  • C

    C

    29. apríla 2014

    Profesionalne alebo amatersky? Ak profesionalne tak na zaciatku ceny chyba este nejaka cislovka (napr. jednotka ci dvojka) a v ramci toho napr rada Z od HP ci Precision od Dellu. Kvalita, vykon a stabilita nieco stoja; taky rendering s kartou nVidia Quadro je 2-8x rychlejsi nez s beznou nVidia GeForce na rovnakom jadre... Ecc pamat sa tiez zide ak ma projekt aj po 5 hodinach renderingu slapat a nezaseknut sa na chybe pamate. Cas su peniaze...
    Ak amatersky tak napr HP 490 s nVidia kartou.

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie
    • Anonymný používateľ

      29. apríla 2014 - Anonymný používateľ

      dakujem za odpoved!
      idealne profesionalny, ale nie drahsi, ako 1000 eur, to je uz moc. Tak nieco medzi profesionalom a amaterom.
      http://www.alza.sk...
      tu je jeden, ktory ma zaujimave parametre. Myslite, ze je zbytocne tie vykony, ked tam je NVIDIA?


    • C

      29. apríla 2014 - C

      Prave ta grafika bude najvacsou brzdou. Ako som pisal vyssie, Quadro grafika vyrazne zvysi vykon zostavy. Vo vela pripadoch je vhodnejsia prave silna a profi grafika so strednym procakom (napr i5 ci lacnejsi Xeon) nez sice rychly procesor, ale slaba grafika... A holt, profi grafiky stoja naozaj vela. Zostavy s nimi sa kupuju obvykle tak ze sa kupi Workstation (napr hp Z230) a k nemu grafika od HP typu Quadro K2000.
      Odporucam Vam nechat si ten rozdiel predviest, idealne si nejaku masinu s Quadro grafikou pozicat na par dni od poriadneho IT specialistu. Ja som tak raz spravil a po tej sviznosti som investoval rovno 3-nasobok povodneho budgetu, lebo som zistil ze pri tej rychlosti stihnem daleko viac nez s beznou zostavou a investicia sa mi do pol roka vrati (a potom bude len poriadne zarabat). Samozrejmostou bola 4r onsite zaruka atd... Proste poriadny zdroj na poriadne zarabanie penazi.
      A ta 490 - ta je vhodna pre "amaterov" ktori strihaju video, pripadne potrebuju riadny PROCESOROVY vykon. Vy vsak potrebujete predovsetkym vykon GRAFICKY a nielen hruby (typu herna grafika GeForce", ale najma specializovany, teda nVidia Quadro alebo AMD FirePro. Programy typu CAD su totiz na ne priamo pisane a casto dostanete podporu od vyrobcu SW len ked mate profi grafiku.


    • Anonymný používateľ

      30. apríla 2014 - Anonymný používateľ

      Dakujem za odpoved, to su uzitocne informacie pre mna!


Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.